Galerie Hattem Angelart Kunst&Zo – Een mooi stukje in de hattemer
05 februari 2020 

Galerie Hattem Angelart Kunst&Zo – Een mooi stukje in de hattemer

Angelart Kunst&Zo galerie Hattem opent 14 februari

HATTEM – “Dit stond al langer op mijn bucketlist, maar eigenlijk pas voor over 5 jaar. Dat dit nu al werkelijkheid wordt, is zo mooi!” Aan het woord is Angela Peters. Op vrijdag 14 februari opent zij samen met haar vriend Herman om 11.00 uur de deuren van Angelart Kunst&Zo galerie Hattem aan de Achterstraat 50

Angelart Kunst&Zo staat voor een galerie, winkel en koffiebar. “Ik ben zelf beeldend kunstenaar en mijn kunst wordt op verschillende verkoopplekken verkocht. Dat is heel leuk, maar reacties hoor je eigenlijk alleen maar via via. Toen kwam dit pand in Hattem op ons pad. Het stond al een tijdje te koop, we zijn er diverse keren langsgelopen en uiteindelijk hebben we de stap gewaagd”, vertelt Angela. Vanaf de Kerstvakantie zijn Angela en haar vriend Herman hier druk aan het klussen. “We hebben alles met z’n tweetjes gedaan; alles is zelf bedacht en gemaakt.” Met prachtig resultaat. De zaak ziet er fris en gezellig uit en hangt vol met prachtig materiaal.

Bij Angelart Kunst&Zo vindt u niet alleen kunstwerken van Angela. “Er zijn zó veel mensen die mooie dingen maken en ik wil hen graag een podium bieden. Bij deze dan ook gelijk een oproep; ben je maker van een bijzonder product? Neem vooral contact met me op! Niet alleen kunstwerken, maar ook ambachtelijke producten kunnen hier een plekje krijgen. Zo liggen er nu hele mooie tassen, hebben we keramiek van een kunstenaar uit Zalk, originele kunstwerken en prints van mijn hand, en benodigdheden om zelf aan de slag te gaan. Ook hebben we mooie kaarten, bijzondere accessoires en cadeautjes, en verkoop ik duurzame merken als Engelpunt. Duurzaamheid is voor mij heel belangrijk; we verkopen geen wegwerpspullen”, aldus Angela. “Alles is ook te koop. Ons doel is dat we iedere drie maanden een nieuwe collectie presenteren.” En terwijl u al dat moois rustig bekijkt, kunt u genieten van heerlijke koffie, thee, biologische limonade en frisdrank en ambachtelijk gemaakte taart.

Angelart galerie HattemAngela en Herman hebben al veel mooie reacties ontvangen. “Mensen zijn positief verbaasd als ze binnenlopen. We hebben dit natuurlijk nog nooit eerder gehad en van te voren riepen we dat alle meubels tweedehands wilden aanschaffen om zelf op te knappen. Sommigen waren bang voor een allegaartje, maar als ze dan binnenlopen zeggen ze gelijk; ‘het klopt!’. En dat vinden we zelf ook, we zijn onwijs blij met hoe het heeft uitgepakt. Daarbij vonden we het ook heel belangrijk om het huiselijke gevoel, dat al in het pand zat met dank aan de vorige eigenaren, te behouden. Je moet gelijk een warm thuisgevoel krijgen, als je hier binnen stapt.” Veel van de werken die aan de muur hangen zijn van Angela’s hand. “Ik ben begonnen met het maken van portretten, dat doe ik nog steeds heel veel. Op een gegeven moment zijn Herman en ik samen aan de slag gegaan met het maken van een natuurboek, een ‘ontdekkend doeboek’. Daarvoor maak ik de illustraties. Dat zag er zo mooi uit, dat ik meer de illustratiekant op ben gegaan. Dat natuurlijke zie je bijvoorbeeld terug in de monoprints met plantmaterialen die hier hangen en in de insectenprints. De natuur is zo steeds meer een inspiratiebron voor me geworden. Dat komt ook door Herman. Hij werkt in het groen en heeft me echt leren kijken naar de natuur.” En het boek? “Dat is bijna af”, lacht Angela. Sowieso zijn er nog genoeg plannen voor de toekomst. “Zo wil ik ook graag workshops en cursussen geven op gebied van schilderen, tekenen en drukkunst. Maar dat is nog in ontwikkeling. Eerst willen we dit opbouwen. Daarbij willen we graag het culturele aspect uitbreiden. We hebben bijvoorbeeld een mooie muziekinstallatie geplaatst, en er kan heel gemakkelijk een gitaar of ander instrument worden aangesloten om lekker muziek hier te maken. We willen dat heel laagdrempelig houden. Klop dus vooral bij ons aan als je, muzikaal, van je wil laten horen”, nodigt Angela uit. Het pand leent zich perfect voor culturele activiteiten, workshops, cursussen, verhuur van ruimte voor vergaderingen, meetings en feestjes. “Het zou fantastisch zijn als we er zo het cultureel hart van de binnenstad van kunnen maken!”

Angelart Kunst&Zo is geopend op donderdag van 10.00-18.00 uur, op vrijdag van 10.00-21.00 uur en op zaterdag van 10.00-17.00 uur. Zie voor meer informatie: www.angelartkunstenzo.nl.

Galerie Hattem in Museumkwartier

De ondernemers rond de Achterstraat en Molen de Fortuin hebben de handen ineen geslagen onder de noemer Museumkwartier Hattem. “Dit is een heel creatieve en levendige hoek in de binnenstad. We willen samen optrekken bij evenementen en er echt smoel aan geven. We zitten vol met leuke ideeën en willen in de toekomst toffe dingen gaan organiseren!”, vertelt Angela enthousiast. Zie ook Facebook: Museumkwartier Hattem.

krant online

galerie Hattem Zwolle
Angelart Kunst&Zo Galerie Hattem

Koop Kunst Online

Een deel van onze Beeldende kunst en handgemaakte producten is online te vinden. Ontdek en koop onze selectie kunstwerken van geweldige kunstenaars en makers neem een kijkje op de site 

Over de schrijver
Reactie plaatsen