Lia Nauta van Herk – Tekeningen en grafisch werk zwart wit
04 september 2020 

Lia Nauta van Herk – Tekeningen en grafisch werk zwart wit

Vanaf vandaag de expositie van Lia Nauta van Herk

Prachtig teken- en grafisch werk van Lia Nauta van Herk. Uitgangspunt voor haar beeldende werk is de fascinatie voor het gevoel dat een ruimte op kan roepen. Lia vindt het interessant dat je je op de ene plek op je gemak voelt en op de andere niet. Ze is geboeid door de gevoeligheid van de mens daarvoor, haar eigen gevoeligheid daarvoor. Die komt voornamelijk voort uit een verlangen naar geborgenheid, terwijl een plek daar geen waarborg voor kan zijn. Die spanning wil Lia in haar werk verbeelden.

Dat doet ze door nieuwe soorten ruimtes en vormen te maken, steeds de ruimte bevragend. In tekeningen, collages en fotoos worden steeds herkenbare elementen gebruikt die bij nader inzien toch niet zo herkenbaar zijn.

Bij Angelart is werk van Lia in verschillende maten te vinden. Hele fijne potloodtekeningen waarin heel subtiel gearceerd wordt, het licht en donkere grafiet zorgt voor geheel nieuwe werelden om in te verdwijnen. Haar vergrijsde grafiek werken zorgen al dan niet in combinatie met pen of potlood voor nieuwe werelden. Het werk is voorzien van passe-partout en houten lijst

bekijk hier het werk van Lia

Angelart Kunst&Zo biedt ruimte aan kunstenaars en makers uit de omgeving. Daarbij is het belangrijk dat de kunst en de producten van mooie kwaliteit zijn, duurzaam is, de kunst moet de beschouwer raken.

Bij Angelart kunnen beeldend kunstenaar en bijzondere ambachtelijke makers hun werk tentoonstellen. Veel van deze kunstenaars zijn ook online te vinden bekijk het werk.

werk van Angelart kunstenaars 

Over de schrijver
Reactie plaatsen